Skattestigning giver knap 80 mio. til ældre og socialt udsatte

Føljeton: kend dit budgetforlig 2021. Aarhus Kommunes budget for næste år kom på plads i slutningen af september. Men hvad betyder det for dig? Aarhusianer’n har læst forliget igennem for at finde de væsentligste pointer for dig. Det her er første del af en føljeton om budgetforliget 2021.

Af Christian Moess Laursen og Karin Lunde

En af de større aftaler i forliget er en øget indsats for de ældre i kommunen. En indsats svarende til 76 millioner kroner. Og de penge kommer via en skattestigning for de aarhusianske borgere.

Forligspartierne er blevet enige om, at den gennemsnitlige aarhusianer vil komme til at bidrage med 20 kroner om måneden. Skattestigningen vil gå ubeskåret til de ældste og de svageste borgere, står der i forliget.

”Et bredt politisk flertal er blevet enige om at give vores velfærd et markant boost og gøre en mærkbar forskel for mange – ikke mindst vores børn, ældre og udsatte – nu og i de kommende år.”, har borgmester Jacob Bundsgaard udtalt om forliget.

Budgetforlig – fakta
– Budgetforliget er for Aarhus Kommune, hvad finansloven er for hele Danmark
– Den forhandles af byrådet hvert år
– Kommuneskatten er en del af forhandlingerne
– Budgetforligets opgave er både økonomisk styring og information til borgeren om Byrådets prioriteringer
– Forligspartierne er: Socialdemokratiet, SF, Det Radikale Venstre, Dansk Folkeparti, Enhedslisten og Det Konservative Folkeparti samt Dorthe Borgkvist (uden for parti). Venstre har valgt at stå udenfor.