Børn i Aarhus skal starte senere i børnehaverne

Aarhus Kommunes spareøvelse med tidlig børnehavestart fjernes fra 1. marts næste år i et forsøg på at tilgodese børns udvikling og velvære.

Af Christian Moess Laursen

Som Aarhusianer’n i går fortalte, får unge forældre i Aarhus muligvis snart muligheden for at udsætte deres barns skolestart. I dag kom det så ud fra Aarhus Kommune, at tidspunktet for hvornår børn i Aarhus starter i børnehaven ændres fra 1. marts næste år.

Førhen var det sådan, at børn starter i børnehaven, når de er 2 år og 11 måneder. Det skubbes frem en måned, så de nu starter, når de er 3 år.

”Børn skal have lov til at være børn i det tempo, der er bedst for dem”, siger rådmand for Børn og Unge, Thomas Medom. Han fremhæver, at den ekstra tid i vuggestue kan betyde meget for barnets sprog og selvstændighed.

Den tidlige børnehavestart blev set som en spareøvelse, fordi et barn i vuggestue koster kommunen flere midler. Men nu, på trods af de økonomiske udfordringer som følge af Covid-19, er det altså børnene, der er i fokus. I vuggestuer er der bedre normeringer end i børnehaven, og den tid ”er givet særdeles godt ud, for det betyder, at børnene kan nå at blive mere modne i vuggestuen, og når de starter i børnehave”, forklarer Tomas Medom i en pressemeddelse.

Den senere børnehavestart træder i kraft fra den 1. marts 2021, hvor et barn altså skal være fyldt 3 år.

Forældre til kommende børnehavebørn får nærmere mere information om ændringen og dens betydning i deres digitale postkasse.

Ændringen er aftalt af forligspartierne bag budgetforliget for Aarhus Kommune 2021.